Underjorden 1 - Utan att veta

Miljöinspirationen har jag fått från Sala Silvergruva.  

Utan att veta är en kapitelbok för barn 6-12 år. Den handlar om Ellie som kommer ner till underjorden och får lära känna de som lever där nere. Behovet att få hjälp från en människa är akut då deras fiende nummer ett, Elakingen, har rymt från fängelset och hela den undre världen är i fara. Hon får i uppdrag att lista ut en plan. Men hur gör man det när man har kommit till en helt ny värld?


Följ hennes kamp i underjorden, där ett barns förmåga till att kunna göra en viktig insats tas på fullt allvar!

Ur recensioner:

"Välskriven, spännande och medryckande med fina illustrationer." 

Betyg 4,5 av 5

Sara på bloggen Villa Freja


Underjorden 2 - Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft

Ellie inser att hon snabbt behöver hjälpa Underjordens kungar att få tillbaka silvret som är borta. Men hur? Vem har stulit det och varför är det sådan osämja i Underjorden? 


I den andra boken, Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft, får Ellie inte bara hjälp av sina vänner att bygga en fälla, utan hittar också en hemlig bok. Kan den avslöja något intressant som till exempel hur det gick till när trollkarlarna förlorade sin kraft att trolla med levande ting?


Underjorden 3 - Det försvunna folket

Ellie drar ut på ännu ett fartfyllt äventyr i Underjorden, där hon tar upp jakten på yxfolket som har försvunnit. Varför är Pytte så ledsen över att de är borta? Och vad döljer sig i yxfolkets outforskade vrår? Det blir återigen upp till Ellie att tänka ut en plan. Till sin hjälp har hon Mischa och Pytte. Hon förvånar sina vänner när hon plötsligt beslutar sig för att ta hjälp av den onde Elakingen för att försöka rädda folket. 


Det försvunna folket är den tredje boken i Sofia Jarlos Underjorden-serie. Tack vare mixen av action, korta kapitel och tänkvärt djup passar böckerna för barn 6-12 år.