Författarbesök för förskoleklass, låg- och mellanstadiet

Tillfälle att få besök av en riktig författare!

Vill du att jag ska komma till din skola? Det finns olika typer av författarpaket som jag erbjuder för barn/elever, plus personalpaket och föreläsning, lektion eller workshop på distans. Välkomna att boka!


Förskoleklassbesök

(f-klass)

Jag kommer till er skola och gör ca 20-30 min långa klassrumsbesök där jag presenterar mitt författarskap och min bok. Läsning av ett kapitel i boken "Utan att veta", samt kort frågestund ingår.

 

Författarlektion

(åk 1-6)

Jag besöker klassen, berättar om mitt författarskap, läser ett kapitel ur en bok som jag har skrivit, samt ett par skrivövningar, beroende på hur mycket vi hinner. 

Ett besök går mycket fort, ger stor inspiration och eleverna brukar ha många frågor. Vill man att eleverna hellre ska få mycket egen träning i skrivande och berättande bör man boka stora paketet med tema, eller en serie författarlektioner för att få in ett antal skrivövningar eller kunna utföra ett komplett projekt.

Varje lektion anpassas efter elevernas ålder och lärarens önskemål.


Skapande Skola Projekt

(f - åk 6)

OBS! Detta paket kan möjligtvis ingå inom ramen för Skapande skola och kan därigenom finansieras genom statliga medel. 

 

I Skapande Skola Projekt väljer ni antal lektioner. Eleverna kommer att tränas i sitt skrivande utifrån ett författarperspektiv och får tips på hur de kan utveckla sina sagor och berättelser. För den som önskar och om lektionsutrymmet finns, lär vi oss även att presentera våra sagor digitalt genom ljudbok, e-bok eller animering.


Maila mig gärna på info@sofiajarlo.com om ni önskar boka, få mer information eller prisuppgifter.  

Kultursamarbete

Även i år erbjuder jag ett specialpaket med Skapande Skola, där UNDERJORDEN är tema. Detta gör jag i samarbete med Sala Silvergruva. Paketet utförs på plats och utöver spännande skrivande rörande miljö och världsbygge ingår även en gruvtur. På så vis får eleverna en upplevelse utöver det vanliga, där de inspireras med alla sinnen utanför klassrummet. 

Detta paket erbjuds även på distans för de klasser som inte kan ta sig till Sala.

Vänligen beställ broschyr för mer info! 

För personal: Få med barnen genom skapandet av fantasy berättelser!

NYHET! 2023 erbjuder jag ett föreläsningspaket i att jobba med barns läs- och skrivintresse kopplat till fantasy. Vi möter spännande varelser, symboler och världsbyggen. Maila gärna för mer info!