Författarbesök för förskoleklass, låg- och mellanstadiet

Tillfälle att få besök av en riktig författare!

Vill du att jag ska komma till din skola? Det finns två olika typer av författarpaket som jag erbjuder, plus personalpaket och lektion på distans. Välkomna att boka!


Förskoleklassbesök

(f-klass)

Jag kommer till er skola och gör ca 20-30 min långa klassrumsbesök där jag presenterar mitt författarskap och min bok. Läsning av ett kapitel i "Utan att veta", samt kort frågestund ingår.

 

Författarlektion

(åk 1-6)

Enstaka författarlektion, där jag besöker klassen, berättar om mitt författarskap, läser ett kapitel som jag har skrivit, samt ev. någon skrivövning, om vi hinner. 

Ett besök går mycket fort, ger stor inspiration och barnen brukar ha många frågor. Vill man att eleverna hellre ska få mycket egen träning i skrivande och berättande bör man boka stora paketet med tema, eller en serie författarlektioner för att få in ett antal skrivövningar eller kunna utföra ett komplett projekt.

Varje lektion anpassas efter barnens ålder och lärarens önskemål.

Stora paketet

(f - åk 6)

OBS! Detta paket kan möjligtvis ingå inom ramen för Skapande skola och kan därigenom finansieras genom statliga medel. 

 

I Stora författarpaketet väljer ni antal lektioner. Eleverna kommer att tränas i sitt skrivande utifrån ett författarperspektiv och får möjlighet att utveckla sina texter. Finns lektionsutrymmet så lär vi oss även att presentera våra historier digitalt genom ljudbok, e-bok eller animering.


Maila mig gärna på info@sofiajarlo.com om ni önskar mer information eller besök Författarcentrum, där du även kan boka mig. 

 

Skapa mening med barns berättande i skolan!

Digital inspiration för personalen på skolan om skapande med hjälp av digitala verktyg. Upplägget görs alltid i samråd med rektor/personalen för att er skola ska få ett så anpassat innehåll som möjligt. 

Jag kan t.ex. hjälpa er med:

* Från jag till vi

* Att skapa sagor med animationer

* Att komma igång med programmering

* Att skriva och göra enkla digitala spel